Infurnia ସହାୟତା
Design

ସହ-ଡିଜାଇନିଂ: ଜଣେ ସହଯୋଗୀ ସେଭ୍ କଲାବେଳେ ସେଭ୍ ନହୋଇଥିବା ପରିବର୍ତ୍ତନ ହଜିଯାଏ

ସହ-ଡିଜାଇନିଂ ସମୟରେ ଜଣେ ସହଯୋଗୀ ସେଭ୍ କଲାବେଳେ ଆପଣଙ୍କ ସେଭ୍ ନହୋଇଥିବା ପରିବର୍ତ୍ତନଗୁଡ଼ିକର କଣ ହୁଏ ଏବଂ କାମ ହରାଇବାରୁ କିପରି ବଞ୍ଚିବେ ତାହା ଜାଣନ୍ତୁ।

  1. ସହ-ଡିଜାଇନିଂ ସମୟରେ, ଯେତେବେଳେ ଗୋଟିଏ ସେସନ୍ ସେଭ୍ କରେ, ଅନ୍ୟ ସମସ୍ତ ଖୋଲା ସେସନ୍ ସେହି ଅପଡେଟ୍ ଲାଇଭ୍ ଭାବରେ ପାଇ ସେମାନଙ୍କ ଦୃଶ୍ୟରେ ମିଶାଇ ଦିଏ।

    ✓ ଅକ୍ଟୋବର 10, 2026 ରେ ପ୍ରଡକ୍ଟରେ ଯାଞ୍ଚ କରାଯାଇଛି
  2. ସମସ୍ତଙ୍କୁ ସମାନ ରଖିବା ପାଇଁ (ଏବଂ ଡିଲିଟ୍ ହୋଇଥିବା ଆଇଟମଗୁଡ଼ିକ ପୁଣି ଫେରି ନ ଆସିବା ପାଇଁ), ସେହି ସମୟରେ ଗ୍ରହଣ କରୁଥିବା ସେସନରେ ଯେଉଁ ପରିବର୍ତ୍ତନଗୁଡ଼ିକ ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସେଭ୍ ହୋଇନଥିଲା, ସେଗୁଡ଼ିକ ବାତିଲ୍ ହୋଇଯାଏ।

  3. ଡିଜାଇନରମାନେ ଏକ ସମୟରେ ଏକ ଘର/ପ୍ରୋଜେକ୍ଟ ଭିତରେ ବିଭିନ୍ନ ରୁମରେ ନିରାପଦରେ କାମ କରିପାରିବେ; ଦ୍ୱନ୍ଦ୍ୱର ବିପଦ ସମାନ ଏଲିମେଣ୍ଟଗୁଡ଼ିକରେ ଏକକାଳୀନ ସମ୍ପାଦନାରେ ଅଛି, ଗୋଟିଏ ଡିଜାଇନ୍ ଅଂଶୀଦାର କରିବାରେ ନୁହେଁ।

  4. ଯଦି ଦୁଇ କିମ୍ବା ଅଧିକ ବ୍ୟକ୍ତି ଏକ ସମୟରେ ସମାନ ଡିଜାଇନ୍ ଖୋଲା ରଖିଥାନ୍ତି (ସହ-ଡିଜାଇନିଂ), ତେବେ undo କିମ୍ବା redo ଦବାଇଲେ 'Undo and Redo functionality are not available while multiple users are co-designing' ବାର୍ତ୍ତା ଦେଖାଯାଏ। ଏହା ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟମୂଳକ: undo ଏକ ପୂର୍ବ ସଂସ୍କରଣ ପୁନଃସ୍ଥାପନ କରି କାମ କରେ, ଯାହା ଅନ୍ୟ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ଲାଇଭ୍ ପରିବର୍ତ୍ତନଗୁଡ଼ିକୁ ଚୁପଚାପ୍ ହଟାଇ ଦେବ। ପୁଣି undo ବ୍ୟବହାର କରିବାକୁ, ଅନ୍ୟ ସହଯୋଗୀମାନଙ୍କୁ ଡିଜାଇନ୍ ବନ୍ଦ କରିବାକୁ କୁହନ୍ତୁ ଯାହା ଫଳରେ କେବଳ ଗୋଟିଏ ସେସନ୍ ରହିବ।